De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand versterkt maatschappelijke relevantie muziekverenigingen

Twenterand versterkt maatschappelijke relevantie muziekverenigingen

TWENTERAND – De gemeente Twenterand wil per jaar 180.000 euro vrijspelen voor activiteiten van de vier muziekverenigingen Vriezenveense Harmonie, Soli Deo Gloria Westerhaar, Juliana Den Ham en Vroomshoopse Harmonie.

Het uitgangspunt voor de nieuwe afspraken is de maatschappelijke vraag van de gemeente en van de samenleving. En de bestaanszekerheid der verenigingen in  de toekomst. De bedragen die de gemeente wil vrijspelen zijn 120.000 euro ten behoeve van muziekonderwijs voor jongeren tot achttien jaar, 24.000 voor de opluistering van plechtigheden en openbare feestelijkheden, 36.000 euro voor participatie door te experimenteren met het oogmerk de maatschappelijke relevantie te versterken. Dat laatste kan volgens het college van burgemeester en wethouders bijvoorbeeld door ‘actief deel te nemen aan kunst en cultuur’.

Muziekverenigingen hebben volgens het gemeentebestuur een maatschappelijke rol door hijn inzet voor verbinding, ontmoeting en educatie. ‘Wij hebben de muziekverenigingen gevraagd om hun maatschappelijke rol nog verder te verbreden. Dit heeft geleid tot een maatschappelijke opdracht waarbij participatie een belangrijke rol speelt. Muziekverenigingen zijn op deze manier een belangrijke partner in het realiseren van gemeentelijke doelen in het sociaal domein’, aldus het college, dat daarenboven opmerkt te willen bijdragen aan het tegengaan van een (dreigende) terugloop van het ledenaantal, een tekort aan vrijwilligers en onvoldoende financiële middelen.

Deel dit nieuws!