De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gerritsen uit bestuur Regio Twente wegens gebrek samenwerking

Gerritsen uit bestuur Regio Twente wegens gebrek samenwerking

ENSCHEDE/ALMELO -  Wegens gebrek aan progressie en doorzetmacht heeft burgemeester Gerritsen van Almelo laten weten het dagelijks bestuur van de Regio Twente te verlaten. De samenwerking vindt hij onvoldoende en bovendien ziet hij amper voortuitgang, waarbij hij onder meer wijst op de wijze waarop de Regiodeal in Twente vorm en inhoud krijgt.

Gerritsen was in het dagelijks bestuur verantwoordelijk voor een meer ondernemende en vooruitstrevende regio om Twente vooruit te helpen, maar constateerde steeds vaker dat gemeenten op de rem gingen staan uit angst voor verlies van lokale autonomie.

Om die reden is besluitvorming doorgeschoven, wat voor Gerritsen reden was niet langer aan een paard te trekken dat dan nog niet dood mocht zijn, maar ook niet in beweging wenste te komen. Als portefeuillehouder belast met verstevigde samenwerking constateerde de burgemeester van Almelo te weinig gevoel voor urgentie. Hij heeft laten weten ‘weinig voortvarendheid en resultaatgerichtheid bij de veranderopdracht en de toekomstige regionale samenwerking’ te zien.

Deel dit nieuws!