De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen faciliteert inwoners bij aankoop van woning of bouwkavel

Tubbergen faciliteert inwoners bij aankoop van woning of bouwkavel

TUBBRGEN - De gemeente Tubbergen blijft het eigen woningbezit stimuleren door twee regelingen te continueren. Het betreft enerzijds een fonds om kopers van een bouwkavel met een maximale omvang van 250 vierkante meter een korting van twintig procent te bieden. Anderzijds een fonds waaruit aspirant-kopers van een bestaande woning voor maximaal 235.000 euro een tweede hypotheek van gemeentewege krijgen waarover ze drie jaar geen rente en aflossing hoeven te betalen.

Wel benadrukte wethouder Volmerink hedenavond in een politiek commissieberaad dat het om starters op de woningmarkt moet gaan en dat stapeling is uitgesloten, hetgeen betekent dat belangstellenden niet van beide regelingen gebruik kunnen maken, want er zijn wat dat betreft ook in Tubbergen grenzen. Het doel van de regelingen is naar het oordeel van de wethouder voor flexibiliteit op de woningmarkt te zorgen en - in zijn woorden - mee te bewegen met de vraag.

De gemeentelijke regeling voor een tweede hypotheek op een lening dateert van twaalf jaar geleden en had als doel het eigen woningbezit te bevorderen. Dat zou ook de doorstroming ten goede komen en jongeren aan de gemeente binden. Vanwege dit maatschappelijke belang spekten ook de provincie en de rijksoverheid deze zogenoemde startersfondsen, maar die zijn daar ondertussen mee gestopt, zoals ook veel gemeenten, behalve dan Tubbergen. Er is de afgelopen twaalf jaar in Tubbergen op en rond de essen een bedrag van driekwart miljoen aan leningen uitgegeven en er is, zo deelde coördinator Luyerink de raadsleden mee, nog geld in kas voor zestien leningen.

.

Deel dit nieuws!