De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP Hengelo weegt belangen huurders zwaarder dan van Welbions

SP Hengelo weegt belangen huurders zwaarder dan van Welbions

HENGELO – De woningcorporatie Welbions moet zich in Hengelo moet bij ingrijpende veranderingen aan verhuurde woningen instemming hebben van tenminste zeventig procent  van de bewoners. Dat stelt de raadsfractie van de SP die zich daarbij op de wet zegt te baseren (burgerlijk wetboek artikel 220). Op basis daarvan wil de coalitiepartij dat de woonwensen van huurders  van huizen aan de Mariastraat, Geerdinksweg en Krabbenbosweg prevaleren boven opvattingen van de corporatie, die naar sloop tenderen en nieuwbouw, bij voorkeur aardgasloos. Dat geldt volgens de SP ook in een buurt als De Nijverheid.

Het is de SP opgevallen, schrijft het SP-raadslid en actievoerder Mulder, dat het college van burgemeester en wethouders na werkbezoeken wel de mening van Welbions vermeldt, als zouden de huizen ‘op’ zijn, maar niet de woonwensen en ideeën van de huurders der 107 woningen die vaak tenderen naar renovatie/vernieuwbouw. Mulder stelt dat de meeste bewoners een grondige opknapbeurt willen, maar zonder al te veel kostbare opsmuk. Dat beeld komt ook naar voren uit enquêtes die de partij hield onder de bewoners van De Nijverheid die zich ondertussen in een actiecomité hebben verenigd.

In een serie vragen aan het college zegt de SP, die al jaren een wehouder levert in Hengelo, te willen weten of het college de mening deelt dat huurders van woningen waar een ingrijpende wijziging wordt voorgesteld betrokken moeten worden bij de planvorming en dat de bevindingen moeten worden meegenomen in regulier overleg met de woningcorporatie en met de gemeenteraad. Ook vraagt de SP of het college met de socialisten van oordeel is dat voor renovatie van huurwoningen een gemiddeld energielabel B niveau 'een haalbaar en voldoende streven' is.

 

 

Deel dit nieuws!