De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bijna helft raadsleden Hellendoorn tegen nieuwe vierde wethouder

Bijna helft raadsleden Hellendoorn tegen nieuwe vierde wethouder

NIJVERDAL - Drie van de vier raadsleden der gemeente Hellendoorn zijn tege de benoeming van  een nieuwe vierde wethouder. Na het overlijden  van wethouder Op den Dries van GroenLinks werd het voormalige raadslid Joosten van GroenLinks in Hengelo ingevlogen, maar die doet dat tijdelijk. De coalitiepartijen CDA, ChristenUnie, D66 en dus GroenLinks willen nu voor de periode tot de verkiezingen van 2022 voormalig wethouder Nijhof van Hengelo voordragen.

De grootste fractie, die van Lokaal Hellendoorn, is tegen, net als de VVD. Ze vinden drie wethouders wel genoeg en zijn daarenboven van oordeel dat het vreemd zou zijn de eigen organisatie ongemoeid te laten als inwoners en verenigingen in het kader van de bezuinigingen te maken krijgen met lastenverzwaring en met kortingen op regelingen en het schrappen van voorzieningen.

De coalitiepartijen hebben dertien zetels: zeven van het CDA en van de andere drie elk twee. Lokaal Hellendoorn heeft er acht en is daarmee groter dan het CDA, de VVD heeft er drie en dat is één meer dan elk der drie 'kleine' oppositiepartijen afzonderlijk. En dan is er nog de PvdA met één raadszetel. Dat ene raadslid Geujen heeft nog niet laten weten hoe hij zal stemmen over een voorstel om één wethouder te offeren op het altaar van de bezuinigingen. De coalitie heeft al laten weten niets te voelen voor het idee  af te zien van de benoeming voor de derde keer van een vierde wethouder. Het zou volgens de 'regeringsfracties' de werkdruk van het achterblijvende drietal te zeer verzwaren.

De oppositie stelt daar tegenover dat veel instanties, verenigingen en burgers het ook zwaarder krijgen door de bezuinigingen en dat uit een enquëte is gebleken dat de inwoners der gemeente vinden dat de gemeente óók op zichzelf moet korten, zowel op het bestuur als op de ambtelijke organisatie. GroenLinks zou volgens Lokaal Hellendoorn en VVD het college gewoon kunnen blijven steunen als gedogende partij met programmatische invloed zónder wethouder.

Deel dit nieuws!