De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gewezen wethouder CDA Winterswijk directeur-bestuurder Avedan

Gewezen wethouder CDA Winterswijk directeur-bestuurder Avedan

ALMELO - Met ingang van januari volgend jaar wordt ex-wethouder Saris van het CDA in Winterswijk directeur-bestuurder van de welzijnsorganisatie Avedan in Almelo. Ze volgt de verplicht vrijwillig opgestapte voorvrouw Engless op bij Avedan, voorheen Scoop, dat ook in omliggende gemeenten op het erf van welzijn en ontwikkeling contracten heeft.

Saris was als wethouder in Winterswijk ook al belast met de aansturing van Maatschappelijk Participatie en Zorg. Avedan gaat er, net als de gemeente Almelo als hoofdsubsidiënt, vanuit dat ze met haar politiek-bestuurlijke kennis en ervaring in nauw overleg met de opdrachtgevende gemeenten tot beleidsafstemming komt.

Ruim een half jaar geleden vertrok Saris als wethouder in de Achterhoek vanwege een breuk in het college van burgemeester en wethouders. Het boterde niet meer tussen het CDA en coalitiegenoot Winterswijks Belang, dat in de coalitie voorheen de grootste was, maar die leidende rol sinds de verkiezingen aan het CDA moest laten, wat de lokalen moeilijk valt

Saris zegt dat het CDA het in de coalitie wel probeerde te plooien, maar er geen grip op kreeg, ook doordat de 'partner' op de persoon zou spelen. Ze krijgt bij Avedan te maken met een organisatie met 112 medewerkers, en 430 vrijwilligers.

Deel dit nieuws!