De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bewoners en Mijande Wonen in gesprek over toekomst Oale Bouw

Bewoners en Mijande Wonen in gesprek over toekomst Oale Bouw

WESTERHAAR - Het is wethouder Harmsen gelukt om directeur-bestuurder Maatman van Mijande Wonen en voormalige leden van de bewonerscommissie van de Oale Bouw in Westerhaar tot elkaar te brengen. Sterker nog, de bewonerscommissie is herrezen en gaat namens de buurt als gesprekspartner optreden om in overleg met Mijande afspraken te maken over de toekomst van de wijk. Dit bleek vanavond in een uitzending van 'Politieke Stem op Delta FM', waarin ook de commissieleden Talen en Spijker de gelegenheid kregen iets te zeggen.

De dames vinden het lovenswaardig dat Harmsen hen aan tafel bracht met topvrouw Maatman van de woningcorporatie, maar vinden ook dat hij al veel eerder had moeten ingrijpen om het zover te brengen. De wethouder heeft volgens Talen en Spijker sinds zijn aantreden anderhalf jaar niets gedaan, wat ze hem enerzijds verwijten, maar anderzijds is het beter laat dan nooit. Bovendien praten ze nu met de directeur-bestuurder, terwijl ze eerder spraken met een projectteam, dat afspraken zou hebben geschonden door afgesproken plannen plotseling te verscheuren.

De inzet van de bewonerscommissie is nu snelle sloop van leegstaande huizen en daarvoor in de plaats nieuwe woningen in rijen plus een aantal twee-onder-één-kappers. Bovendien wil de commissie dat er in plaats van dertien huizen 136 woningen worden gerenoveerd. Op die manier moet de Oale Bouw in Westerhaar weer een buurt worden waar het prettig en gezond wonen is en waar de mensen trots zijn op hun wijk, zoals ze dat naar eigen zeggen in het verleden ook waren. Dat is wat ze verwachten van Maatman die ze al gezellig bij haar meisjesnaam met Melanie aanspreken.

 

 

Deel dit nieuws!