De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voortbestaan van Internationale School Twente vier jaar verzekerd

Voortbestaan van Internationale School Twente vier jaar verzekerd

ENSCHEDE – Dankzij de toename van het aantal leerlingen lijkt de Internationale School Twente na een onzekere periode levensvatbaar te zijn. Dat zou blijkens een persbericht het resultaat zijn van inspanningen die gemeente Enschede, het (internationale) bedrijfsleven, de Regio Twente, de provincie Overijssel en de Raad van Advies zich gezamenlijk hebben getroost. Zulks vanwege het belang dat ze toekennen aan internationaal voortgezet onderwijs in Twente te behouden.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft tegen deze achtergrond besloten de onderwijslicentie te verlengen. In 2011 is het internationaal onderwijs in Twente uitgebreid met een secondary school (voortgezet onderwijs). De primary school bestaat sinds 2008. De primary en secondary school bundelden de krachten onder de naam International School Twente.

Het schooljaar 2018-2019 is succesvol afgesloten met een honderd procent slagingspercentage van het international baccalaureate-programma dat garant staat voor een kwalitatief curriculum en een kwalitatief profiel in de internationale onderwijswereld, maar het probleem was dat het aantal leerlingen onder de norm van honderd bleef. Nietemin zou inmiddels aangetoond zou zijn dat er ‘een veelbelovende toekomst’ is vanwege ontwikkelingen in Enschede/Twente, met name rond de Universiteit en Kennispark. Daarom krijgt de school vier jaar de kans de norm te halen. Volgens wethouder Eerenberg van Enschede is internationaal onderwijs een belangrijke vestigingsfactor.

Deel dit nieuws!