De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ook woningen in voormalige V&D-pand aan Marktplein te Hengelo

Ook woningen in voormalige V&D-pand aan Marktplein te Hengelo

HENGELO – Het al jaren leegstaande gebouw aan het Marktplein bij de Brink in Hengelo, waarin jarenlang V&D was gevestigd, maar dat de afgelopen jaren zielloos leegstond, krijgt een woonbestemming. De gemeente Hengelo heeft daarover een akkoord gesloten met Mondia Investments. De bedoeling is driekwart van de vloerruimte, zo’n drieduizend vierkante meter, te gebruiken voor appartementen, met daarboven ruimte voor ruim bemeten penthouses. Op de begane grond is ruimte voor het parkeren van de auto’s der bewoners.

Het idee is dat er veertig woningen kunnen komen en dat spoot met de doelstellingen van het gemeentebestuur om het wonen in de binnenstad te bevorderen, zoals dat ook geschiedt in de Telgenbunker, tegenover het V&D-pand en de aan het onderwijs onttrokken gebouwen van voorheen de Pedagogische Academie en de Bataafse Kamp.

Het bestuur van Museum Hengelo diende een bezwaarschrift in tegen de metamorfose van het V&D-pand, met name vanwege de verhoging en de beoogde bouw van penthouses 'óp het huidige gebouw, met een extra bouwlaag, waardoor het aanpalende pand van het museum letterlijk en figuurlijk in de schaduw van het woongebouw zou komen te staan.

 

Deel dit nieuws!