De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voormalig gemeentehuis Weerselo wordt bijenkorf van dorpsreuring

Voormalig gemeentehuis Weerselo wordt bijenkorf van dorpsreuring

WEERSELO – Het voormalige gemeentehuis van de even voormalige gemeente Weerselo verandert in een bijenkorf van menselijke activiteit. De geboren Weerselose initiatiefneemster Hofsté gaat met haar kompanen Wesselink en Koop onder de naam The Fifties een grand café uitbaten met kleinschalige detailhandel en vier appartementen op de bovenverdieping  benevens enkele gastenkamers. De naam is toepasselijk Het Gemeentehoes.

Het plan van het drietal voorziet daarenboven in een toeristisch informatiepunt en in het (ook geëiste) behoud van de voormalige raadszaal als locatie voor recepties en andere groepsbijeenkomsten. Verder komt er nog een algemeen commerciële ruimte op de begane grond voor een dienstverlenend bedrijf dat veel mensen over de vloer krijgt.

De gemeente Dinkelland is blijkens de bekendmaking door wethouder Blokhuis opgetogen over het plan van The Fifties dat na twee gesneefde plannen voor het monumentale gemeentehuis van weleer kansrijk lijkt te zijn. Het plan komt uit de bevolking en lijkt draagvlak te hebben. In het juryrapport staat dat het plan zonder meer ten goede zal komen aan de gewenste levendigheid van het centrumplein. ‘De initiatiefnemers zitten vol passie en drive en willen er een succes van maken’, stelt de jury. Voor het gemeentebestuur waren volgens Blokhuis duurzaamheid, uitstraling alsmede meer reuring in het dorpscentrum belangrijk.

.

Deel dit nieuws!