De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Fractieleider volgt CDA-wethouder Cornelissen in Rijssen-Holten op

Fractieleider volgt CDA-wethouder Cornelissen in Rijssen-Holten op

RIJSSEN/HOLTEN - Vanwege een functie bij het familiebedrijf Locohippo zwaait CDA-wethouder Cornelissen der gemeente Rijssen-Holten in het voorjaar af als schepen. Zijn opvolger is de huidige fractievooorzitter Wessels. Het afscheid en de beëdiging staan voor 5 maart op de rol. De 48-jarige Cornelissen heeft dan anderhalve raadsperiode op het pluche gezeten.

'Al eerder heb ik aangegeven dat ik na deze ambtsperiode voornemens was te stoppen als wethouder en weer verder te willen als ondernemer', aldus de scheidende wethouder. 'De groei en ontwikkeling die het bedrijf met name het laatste jaar heeft doorgemaakt, heeft het besluit versneld.'

Als wethouder was Cornelissen betrokken bij centrumplannen in de kernen van zowel Rijssen als Holten, inzonderheid De Kol. Ook had hij wonen, toerisme, platteland en last but not least financiën onder zijn hoede. 'Ik heb in de afgelopen periode aan veel mooie dingen als wethouder mijn steentje mogen bijdragen.' De nieuwe aanvoerder der christen-democraten is nu nog om den brode docent aan de vestiging Rijssen van de scholengemeenschap Reggesteyn. Hij volgde na de verkiezingen van vorig jaar Isa Kahraman ook als politiek leider van de CDA-fractie in Rijssen-Holten.

Deel dit nieuws!