De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen bezuinigt op zorg door lokaal te werken én efficiënter

Haaksbergen bezuinigt op zorg door lokaal te werken én efficiënter

HAAKSBERGEN – De gemeente Haaksbergen zal volgend jaar, als de gemeenteraad er binnenkort mee instemt, niet langer maatwerk garanderen voor ingezetenen die zorg nodig hebben, want kiest om financiële redenen voor ‘goedkopere algemene voorzieningen’. Dit voorstel doet het college van burgemeester en wethouders om de zorg in 2020 ‘beschikbaar te houden voor onze inwoners' - voor nu en voor de toekomst.

Het college stelt dat op een begroting van ruim 57 miljoen dik 24 miljoen bestemd is voor wat het sociaal domein heet: bijstand, hulp en ondersteuning. Dat kan volgens verantwoordelijk PvdA-wethouder Peppelman anders door ‘beter te sturen en slimmer te organiseren’. Er komen als het aan hem ligt op projectbasis een was- en strijkservice, een scootmobielpool en een gevarieerd aanbod van mogelijkheden voor dagbesteding. 

Ook de vervoerskosten kunnen volgens de wethouder verminderen indien meer voorzieningen in de gemeente worden aangeboden. 'In andere gemeenten heeft dat al flink geld bespaard en beter passende zorg opgeleverd.' De bedoeling is, aldus de wethouder, volgend jaar twee ton te besparen, oplopend tot 1,3 miljoen in 2023.

Deel dit nieuws!