De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aankoop van Bethelkerk of herbouw Moeder Teresakerk in Hengelo

Aankoop van Bethelkerk of herbouw Moeder Teresakerk in Hengelo

HENGELO – Ter vervanging van de door brand compleet weggevaagde Moeder Teresakerk aan de Meyersweg te Hengelo kan de Bethelkerk worden gekocht en ook wordt de optie van herbouw nog in gedachten gouden. Dit bleek vandaag tijdens een bewogen eucharistieviering in een tent op de plek waar de kerk stond.

De oorzaak van de brand is op basis van onderzoek een technisch defect geweest. De koop van de Bethelkerk wordt de meest voor de hand liggende mogelijkheid genoemd, financieel en praktisch. Als er toch een besluit valt om een nieuwe kerk op oude grond op te trekken, dan zal die kleiner zijn dan de Moeder Teresakerk was.

Het bestuur van de parochie van De Goede Herder, waartoe de Moeder Teresakerk behoort, overlegt behalve met de beminde gelovigen ook met het bisdom. Hoe de overwegingen en afwegingen uitpakken zal trouwens eveneens samenhangen met het bedrag dat beschikbaar komt aan verzekeringspenningen. Het begin is trouwens de sloop van de restanten, de afvoer van puin en de egalisering van de grond.

Deel dit nieuws!