De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand wil burgemeester met arm om schouder in zeven kernen

Twenterand wil burgemeester met arm om schouder in zeven kernen

VRIEZENVEEN – De waarnemend burgemeester Van der Kolk van Twenterand past volgens voorzitter Smelt van de vertrouwenscommissie prima in de profielschets van de gemeenteraad. Dat liet hij weten toen commissaris des konings Heidema in de raadszaal de specieke wensen en verlangens van de zeven raadsfracties inventariseerde. Op zijn beurt benadrukte de commissaris het belang van meer dan de huidige zeven vrouwelijke burgemeesters in Overijssel. Bijzonder detail: Heidema, Van der Kolk en Smelt zijn alle drie van de ChristenUnie.

De kans dat Van der Kolk blijft is puur theorie daar eind vorig jaar de fractie van GBT met een meerderheid van twaalf van de 23 zetels daar niet voor zei te voelen. De ‘kleur’ van de nieuwe ambtsketendrager  is volgens GBT van ondergeschikt belang, er moet een ‘onafhankelijke’ burgemeester waarbij het lidmaatschap van een politieke partij en politieke ervaring van secundair belang zijn. Volgens fractiechef Elzinga van GBT kan het ook een ‘zij-instromer’ zijn, iemand uit het bedrijfsleven, het onderwijs of de zorg. Van belang acht hij dat het een empathische vrouw of man is, iemand die ook troostend kan zijn, een arm om de schouder. 'Dat hebben we hier nodig, de politieke lijnen zetten we in de gemeenteraad wel uit.'

Voor de rest wenst de gemeenteraad van Twenterand een praktische en pragmatische burgemeester die een vooruitstrevende rol in de regio kan spelen, grote maatschappelijke thema’s omarmt, praktisch en pragmatisch is, vooral een verbinder, tussen de mensen staat en de kernen Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar kan verbinden, die elk een eigen karakter ademen, waarbij SGP-leidsman Jonker trouwens over zeven kernen sprak, even veel als het Aantal raadsfracties, waarbij hij De Pollen, Geerdijk en Westerhoeven zal hebben meegerekend om het getal der volheid te krijgen. De bedoeling is dat de ambtsketen in april een nieuwe nek krijgt.

 

Deel dit nieuws!