De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ook nieuwe wethouder van GroenLinks in Hellendoorn uit Hengelo

Ook nieuwe wethouder van GroenLinks in Hellendoorn uit Hengelo

HELLENDOORN/HENGELO – De raadsfractie van GroenLinks in Hellendoorn wil  ten tweede male een wethouder uit Hengelo rekruteren, want draagt ex-wethouder Nijhof uit de Twentse metaalstad voor in de aanstaande vacature Joosten.

Tijdens de ernstige ziekte (leukemie) van wethouder Op den Dries kwam de fractie van GroenLinks met de gewezen fractievoorzitter met Joosten uit Hengelo. Joosten wilde dat wel tijdelijk doen, bleef na het overlijden van Op den Dries aan, maar liet meteen weten niet de volledige periode tot aan de verkiezingen van voorjaar 2022 vol te willen maken. GroenLinks tastte af wie Joosten kon opvolgen en kwam uit bij Nijhof, die wethouderde in Hengelo toen Joosten er voorzitter van de fractie van GroenLinks was; twee handen, één buik.

Aan ervaring geen gebrek bij Nijhof, want hij diende liefst veertien jaar als schepen in Hengelo. Daarna was de Hengelose bestuurder een aantal jaren landelijk voorzitter van GroenLinks. Hij zal eind dit jaar als wethouder in Hellendoorn aantreden en gaat zich uit dien hoofde ontfermen over klimaat/duurzaamheid, afval, energie, natuur, water en landschapverkeer benevens sport en verkeer. GroenLinks in Hellendoorn denkt van ’s mans ruime bestuurlijke ervaring te profiteren op deze voor de groene partij belangrijke dossiers.  

 

Deel dit nieuws!