De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Minister voedt hoop spoedpost huisartsenzorg van Urk tot Oldenzaal

Minister voedt hoop spoedpost huisartsenzorg van Urk tot Oldenzaal

OLDENZAAL – Na lichte aansporing komt minister Bruins binnenkort naar Oldenzaal teneinde zich persoonlijk te laten informeren over het voornemen van het MST om de Spoedpost Huisartsenzorg in het ziekenhuis te Oldenzaal te sluiten. En het massieve verzet daartegen in de regio. Er zijn lichtpunten. In de Tweede Kamer liet Bruins vandaag weten begin volgend jaar met een visiedocument te komen over meer regie van de overheid bij  acute zorg en een passende financiering. En in de gemeente Urk heeft Noordoost Twente een zeer kampvaardige bondgenoot in de strijd voor het behoud.

Er gloort al met al perspectief voor de spoedeisende huisartsenzorg in Noordoost Twente. Enkele gemeenteraden en veel politieke partijen in Noordoost Twente én de provincie Overijssel drongen aan op de komst van de VVD-bewindsman, die in het kabinet de portefeuille van Medische Zorg bestiert. Dat gaat gebeuren. Op basis van uitlatingen van de minister zelve en op basis van de strijdlust op Urk (en in andere gemeenten) lijkt het tij te keren. Er werd op Urk werd ferme taal gesproken en unaniem een motie aangenomen over het levensnoodzakelijk genoemde belang van (goede/snelle) bereikbaarheid van acute verloskunde en (andere) spoedeisende zorg. De motie van CDA-voorman Crebas werd algemeen onderschreven door SGP, ChristenUnie, Gemeentebelang en – in tweede instantie – ook de PVV, al stelde woordvoerder Wakker van die partij dat het CDA landelijk niets doet voor de zorg. Het college van burgemeester en wethouders omarmde de motie, waarbij SGP-wethouder Post de noodzaak alsvolgt onderschreef: ‘Al was het maar voor één patiënt.’ Gewezen werd op de breedheid van de problematiek, want in veel streken zou de bereikbaarheid van acute zorg in het geding zijn. Waarbij naar een aantal gemeenten werd genoemd, waaronder Stadskanaal, maar niet Oldenzaal, laat staan Noordoost Twente.

De raadsvergadering op Urk stond onder leiding van waarnemend burgemeester Bakker en die weet van de hoed en de rand in Noordoost Twente, want nam anderhalf jaar waar in het hart van Noordoost Twente, waar het Dinkelland heet.

 

Deel dit nieuws!