De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 Enschede ventileert weer zorg faillissement omroep 1Twente

D66 Enschede ventileert weer zorg faillissement omroep 1Twente

ENSCHEDE – Bij een faillissement van de lokale omroep 1Twente gaat de gemeente Enschede zwaar de boot in, want die staat garant voor rente en aflossing. De omroep ziet geen kans aan de financiële verplichtingen te voldoen. De raadsfractie van D66 wil nu weten hoe het college van burgemeester en wethouders wil zorgen dat de gemeente zich financieel losmaakt van 1Twente.

Het raadslid Van Dijk van D66 volgt de precaire situatie al een poos op de voet. In het college is zijn partijgenoot Eerenberg de voor de financiële constructie en derzelfer risico’s verantwoordelijke wethouder. Van Dijk volgt de gang der dingen nauwgezet en gaf in vragen en bemerkingen al vaker blijk van zijn fascinatie voor de positie van de gemeente in dit dossier.

Overigens suggereert de naam 1Twente meer dan het is, want het is EnschedeFM met een plusje: een lichte samenwerking met de omroepen van Hengelo, Haaksbergen en Borne, waarvan de laatste twee niks bijdragen en Hengelo geen risicodragend kapitaal of een garantstelling.

Van Dijk wil van het college een plan van aanpak dat gericht is op het verminderen van het financiële risico zoals indertijd bij het verminderen van de financiële betrokkenheid van de gemeente bij FC Twente. Hij zegt net als in het voetbaldossier ook in de omroepconstellatie staatssteun te vermoeden en vraagt hoe het college daar tegenaan kijkt. Van het toekennen van de jaarsubsidie bij voorschot (een ton) zegt Van Dijk erg te zijn geschrokken omdat bij het verstrekken al een faillissement loerde. Hij wil dat dit beperken door hoogstens een maandvoorschot over te maken.

Deel dit nieuws!