De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verkoop van Lambertushof in Hengelo ter versterking stadscentrum

Verkoop van Lambertushof in Hengelo ter versterking stadscentrum

HENGELO – De gemeente Hengelo en provinciale Herstructureringsmaatschappij Overijssel hebben  vandaag een akkoord bereikt over de aankoop door HMO van de Lambertushof in het stadscentrum. Dit deelde wethouder Gerrits vanavond mee in een vergadering van de gemeenteraad.  Hij zei ‘heel héél trots te zijn over dit resultaat waarover vele gesprekken gevoerd en die nu dus zijn uitgemond in een getekende koopakte, waardoor HMO het winkelcomplex achter de Lambertusbasiliek overneemt van de bouwkolos Twickelrand VOF, gevestigd aan de Wegtersweg te Hengelo.

De bedoeling is volgens de trotse VVD-wethouder dat er nu gesprekken op gang komen over wat te doen in en met het gebied achter de basiliek. In elk geval zal de openbare ruimte een ‘opwaardering’ krijgen en dient het monumentale godshuis dat uit de veertiende eeuw dateert weer dominant te worden in de omgeving. Een belangrijk doel is ook een versterking van een meer compact winkelcentrum. Ook in die gesprekken zal HMO als investeerder de lead hebben.

HMO werkt in opdracht van de provincie Overijssel mee aan het kopen en slopen van incourant onroerend goed, zoals bedrijfshallen en winkelcentra. Waar nodig worden hele bedrijfsterreinen opgeknapt en winkelstraten opgekalefaterd. Naar het idee van Gerrits is de inzet van HMO van grote  waarde in het streven slagen te maken in het proces om tot een meer compacte en attractieve binnenstad te kopen, met een kernwinkelgebied. Er zullen op afzienbare termijn ‘sessies’ worden gehouden met de huidige huurders van de Lambertushof, kerkbesturders en bewoners van panden, buren en andere belanghebbenden om tot gedragen plannen te komen.

 

 

Deel dit nieuws!