De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD en PPW in Wierden willen De Passie zeker niet in de Esrand

VVD en PPW in Wierden willen De Passie zeker niet in de Esrand

WIERDEN – De raadsfracties van VVD en PPW in Wierden vinden dat de evangelische school voor bijbelgetrouw onderwijs op een andere plek dan in de Esrand bezijden de A35 moet verrijzen. Dat hebben ze in recente debatten  laten weten zullen ze hedenavond opnieuw betogen als de stedenbouwkundige invulling van deze grond aan de orde komt. Ze stelden in besprekingen over begroting en meerjarenperspectief  dat er veel geld op moet worden toegelegd als de gemeenteraad toch besluit De Passie daar te vestigen.

Er vindt vanavond commissieberaad plaats over bestemming en inrichting de gronden die de gemeente als bekend kocht van de ontwikkelaar/investeerder Orbys van de in Wierden geboortige zakenman Holterman, die daar goed aan verdiende, net als de Almelose horecaondernemer Hammink (Van der Valk) die eerder eigenaar was, maar afzag van het plan er het beoogde hotel met restaurant te bouwen. Vorig jaar al kapittelden VVD en CDA de aankoop van de Esrand met name vanwege de prijs. Niettemin spraken toenmalig burgemeester Robben en net nieuwe wethouder Braamhaar van een marktconforme prijs. Bij de bouw van De Passie in de Esrand zal Wierden structureel zo’n zeven ton per jaar moeten bijdragen.

De zegsvrouwen Ekkelenkamp van de VVD en Slagers van PPW zeggen dat de grondaankoop weliswaar niet terug kan worden gedraaid, maar dat De Passie wel elders kan worden opgetrokken, waarbij onder meer de locaties Wilhelminastraat en Schoolstraat worden genoemd, maar ook het Stationsgebied/Violenhoek, waar trouwens Holterman ook bezit heeft. De enige zekere pleitbezorger is de ChristenUnie die zo ongever uit passiepreken is ontstaan, binnen de coalitiepartijen NEW en CDA vindt nog discussie plaats.

 

Deel dit nieuws!