De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gewezen kinderombudsman Dullaert gaat CDA Overijssel aansturen

Gewezen kinderombudsman Dullaert gaat CDA Overijssel aansturen

HENGELO/DEVENTER- Aan het bestuurlijke roer van het CDA in Overijssel komt, als de ledenvergadering daarmee instemt, de voormalige kinderombudsman Marc Dullaert uit Deventer te staan. Dullaert is voorgedragen als opvolger van de vertrekkende roerganger Westerduin die na dik vier jaar inrukt en wiens zwaarste klus absoluut de sanering van het CDA in Hengelo was.

Volgens vicevoorzitter Nabers moet Dullaert het gezochte schaap met de vijf poten zijn. ‘Hij heeft een groot netwerk op de voor ons relevante plekken, is een CDA’er in hart en nieren, kent het klappen van de zweep als het gaat om het aansturen van een vrijwilligersorganisatie en is een man met visie die ons gaat helpen om de ingezette partijvernieuwing voor Overijssel in goede banen te leiden.’

Drie jaar geleden moear Dullaert gedwongen weg als kinderombudsman omdat de toen nieuwe ombudsman Van Zuthen geen behoefte zei te hebben aan een collega die zich specifiek inzette voor de belangen van kinderen. Ook zong rond dat Dullaert te dol was op publiciteit voor zichzelf en veelvuldig de media zocht, onder meer toen hij zich inzette voor het lot der kinderen van uitgezette asielzoekers. Dullaert heeft zelf een achtergrond in de mediawereld, werkte onder meer met en voor Ivo Niehe.

In het persbericht der Overijsselse christendemocraten zegt Dullaert: ‘De uitgangspunten van het CDA vormen een uitstekende basis om te blijven bouwen aan de toekomst van onze mooie provincie. Als mij de kans gegeven wordt, zet ik mij daar graag de komende vier jaar vanuit de rol als voorzitter voor in.’ De verkiezing van de voorzitter vindt eind volgende maand plaats tijdens de algemene ledenvergadering van het CDA Overijssel in Het Ontmoetingscentrum te Wierden.

 

Deel dit nieuws!