De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • BBE akkoord met woningbouw-in-fases op Kennispark in Enschede

BBE akkoord met woningbouw-in-fases op Kennispark in Enschede

ENSCHEDE – Op het Kennispark Twente  in Enschede komt ruimte voor nieuwe woningen, waarbij de grootste fractie en tevens coalitiepartij BBE moeite heeft met het aantal van 357 woningen die het gebied kunnen verrijzen. In dat licht bepleitte woordvoerder Overink van BBE vanavond een vermindering van het aantal huizen en hij wekte de indruk dat dit een halszaak was. Uiteindelijk ging BBE vrij makkelijk akkoord met de toezegging van wethouder Eerenberg dat maximaal twintig procent van Kennispark voor woningbouw kan worden aangewend, want zeventig procent krijgt de bestemming  bedrijvigheid/werken en tien procent ondersteunende detailhandel.

Daarnaast kan de gemeenteraad de voet aan de trapper houden en de hand aan de rem doordat het bestemmingsplan in drie deelplannen is geknipt, waarbij de gemeenteraad bij elk deel aan zet is. Er kan deswege bij aanvang van iederere fase een afweging worden gemaakt over woningbouw.

De hoofddoelstelling is het creëren van meer fysieke verbinding op Kennispark tussen de campus van de Universiteit Twente en het Business & Sciencepark ten behoeve van het binden van talent, het stimuleren van ontmoeting en het opbouwen van wat tegenwoordig een community heet te zijn.

Kennispark Twente wordt als met een woord van deze tijd als focusgebied gezien voor de economische ontwikkeling van de stad Enschede. Het is daarenboven één van de vier topwerklocaties die de regio Twente telt, waartoe behalve Kennispark Twente op basis van afspraken ook Technology Base in Enschede, Business Park XL in Almelo en High Tech Systems Park in Hengelo behoren.

Deel dit nieuws!