De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Miljoenenorder van CERN in Genève voor Boessenkool in Almelo

Miljoenenorder van CERN in Genève voor Boessenkool in Almelo

ALMELO – Het onderzoeksinstituut CERN in Genève - wereldwijd bekend van de LHC, de krachtigste deeltjesversneller ter wereld - heeft zijn grootste opdracht ooit voor de Nederlandse industrie uitbesteed aan machinefabriek Boessenkool te Almelo. De prestigieuze order betekent voor het bedrijf  met ruim twee miljoen euro de grootste opdracht uit zijn bestaan. Het betreft de levering van bijna 335 meter vacuümbuizen voor de LHC.

Om preciezer te zijn: het gaat om de productie van 38 vacuüm vessels van vijf tot twaalf meter lengte per stuk, die geschikt zijn voor UHV, Ultra Hoog Vacuüm. De vlakken en aansluitingen moeten zeer consciëntieus worden bewerkt om te bereiken dat de elektronen in een uiterst nauwkeurige rechte baan versneld worden en dat vacuümdichtheid wordt gegarandeerd. Deze opdracht voor CERN heeft een totale doorlooptijd van twee en een half jaar.

Voor directeur-eigenaar Osse is het vrekrijgen van de opdracht een markering: ‘CERN is al jaren klant van ons en blijkbaar tot hun tevredenheid. Voor ons betekent deze grote opdracht een mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn. Want het is nogal wat om een belangrijk aandeel te leveren aan het onderzoek naar de kleinste deeltjes op aarde.’

Deel dit nieuws!