De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Veldhuizen overtuigd van behoud Berlijntrein voor regio Twente

Van Veldhuizen overtuigd van behoud Berlijntrein voor regio Twente

ENSCHEDE – Het is volgens burgemeester Van Veldhuizen van Enschede zo goed als zeker dat de internationale trein van Amsterdam naar Berlijn via Twente zal rijden. Dat heeft hij de gemeenteraad recent in klein beraad laten weten. Naar de inschatting van de burgemeester, die tevens voorzitter van de Regio Twente is, zal de strijd met Arnhem-Nijmegen in het voordeel van Twente worden beslecht.

Het verlies van de huidige verbinding van Twente met Berlijn zou volgens de bestuurlijke lobby voor het behoud een sociaal en economisch drama zijn. Van Veldhuizen zegt dat, om tegemoet te komen aan de eis dat er tijd moet worden gewonnen, er halteplaatsen worden geschrapt, waaronder Almelo en Deventer. De lobby voor het behoud van de Berlijntrein gaat uit van een stop van de trein op Twente Centraal in Hengelo.

 Hengelo zou dan met Amersfoort het enige station zijn waar de internationale trein in Nederland stopt tussen Amsterdam en Berlijn. De bestuurlijke inzet is nu gericht om westwaarts de Stedendriehoek (Apeldoorn/Deventer) en oostwaarts Munsterland/Westfalen steun te laten vragen. Van Veldhuizen weet zeker dat het gaat lukken en dat dit sociale, economische en culturele voordelen zal opleveren in Twente.

Deel dit nieuws!