De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Visymo, zoekmachinegoeroe, vestigt zich ook in Tusveldcity Rijssen

Visymo, zoekmachinegoeroe, vestigt zich ook in Tusveldcity Rijssen

RIJSSEN – De zoekmachinegrootmacht Visymo gaat een vestiging in Rijssen openen. Het concern zal daartoe in het vernieuwde stationsgebied van de stad een ruimte in een kantoorpand van de projectontwikkelaar Ter Steege betrekken. Het is in zekere zin de bakermat, want grondlegger Tusveld van het wereldwijd opererende imperium heeft zijn roots in Rijssen en heeft om die reden ook nog banden met de stad  en de streek als sponsor, van de gymclub DOS Rijssen tot de voetbalclub Heracles Almelo, waar 'Tusvelden' voetbalden en het bestuur voorzaten.

Tusveld begon op 18-jarige leeftijd met de zoekmachine Vinden.nl. Het was meteen goud. Na een paar jaar verkocht hij de helft der aandelen aan de investeringsmaatschappij Reggenborgh, ook met Rijssense wortels, van de familie Wessels, en Orbys van investeerder Holterman.

Visymo is opgericht in 1997 en het moederbedrijf van de internationale zoekmachinediensten, zoals het bekende Vinden.nl, Zoeken.nl, ZapMeta en iZito. Visymo is actief in meer dan vijftig landen en wereldwijd één van de grootste zogenoemde ‘searchpartners’ van Google en Bing. Visymo beschikt over een enorme hoeveelheid data met waardevolle informatie, die het op een slimme manier inzet voor zijn eigen zoekmachines. De voorbije jaren sloeg Vinden.nl, dat ook nog een poos bij Quote Media was ondergebracht, internationaal de vleugels uit, onder een variatie aan namen.

Het is nog niet zo dat Tusveld het hoofdkantoor meteen in Rijssen vestigt, voorshands gaat het om Kleding.nl, dat aan het Keizerserf in Nijverdal bivak had, maar daar vertrok ten faveure van de centrumplek in Rijssen, Volgens burgemeester Hofland van Rijssen-Holten is het een mooie ontwikkeling, die naadloos past in het gemeentelijke streven de ICT-sector voet aan de trapper te laten krijgen. Dat gebeurt nu al met opleidingen bij de vestiging Rijssen van het ROC van Twente in samenwerking met de Saxion Hogeschool en en een aantal hightechbedrijven ter stede.

 

Deel dit nieuws!