De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Investering dik half miljoen mét voorwaarden zwembad Kuiperberg

Investering dik half miljoen mét voorwaarden zwembad Kuiperberg

OOTMARSUM – Het college van burgemeester en wethouders in Dinkelland stelt de gemeenteraad voor ruim een half miljoen euro beschikbaar te stellen ten behoeve van investeringen in en groot onderhoud aan het zwembad De Kuiperberg te Ootmarsum. Daaraan gekoppeld gaan wel de tarieven omhoog en eist het college een nieuwe vorm van beheer en exploitatie. Het alternatief is volgens het college om De Kuiperberg te betrekken bij de verzelfstandiging van het nieuwe zwembadencomplex Dorper Esch in Denekamp.

De voorkeur gaat uit naar de in het coalitieakkoord van CDA en VVD opgenomen streven het zwembad De Kuiperberg langjarig open te houden met een nieuwe vorm van beheer en exploitatie benevens een frisse en moderne uitstraling en het toevoegen van diverse speelvoorzieningen om het zwembad aantrekkelijker te maken. Gedacht wordt aan een Geopark, een Activiteitenbad en een Kuiperbeach.

Sinds 1996 exploiteerde Stichting Zwembad Ootmarsum het openluchtzwembad met behulp van een gemeentelijke subsidie, maar in 2017 nam de gemeente het beheer en de exploitatie (tijdelijk) over. Er vinden nu gesprekken plaats met de Stichting Vrienden van Zwembad Kuiperberg over een aantal toekomstscenario's. Het college voegt daar wel aan toe dat de huidige situatie met een bijpassende gemeente ‘op lange termijn onhoudbaar’ is.

Deel dit nieuws!