De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Soweco ook op rijksniveau over tong na vragen van de SP-fractie

Soweco ook op rijksniveau over tong na vragen van de SP-fractie

ALMELO – Het ligt volgens staatssecretaris Van Ark niet op de weg van de rijksoverheid zich met de situatie van de sociale werkvoorziening in de regio Almelo bezig te houden. Ze ontraadt om die reden een motie van de SP in de Tweede Kamer om een doorbraak te bevorderen bij Soweco waar het bestuur (de wethouders der zes deelnemende gemeenten onder aanvoering van de Almelose wethouder Maathuis) lijnrecht tegenover directie, raad van commissarissen en de ondernemingsraad staat, die voor Soweco juist nu een belangrijke taak zien weggelegd bij uitvoering van de Participatiewet.

Het bestuur van Soweco zou de ondernemingsraad hebben geweigerd advies over de plannnen te laten uitbrengen, waartegen de ondernemingsraad een kort geding aanspande..

De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid erkent het belang van de sociale werkvoorziening, ook in dit tijdsgewricht, maar acht vorm en inhoud puur een zaak van de betrokken gemeenten. Zij moeten uiteindelijk bepalen of er een toekomst voor Soweco is, en zo ja, in welke vorm. Van Dijk wijst op een halve eeuw ervaring bij Soweco, het belang van deze kennis en kunde bij uitvoering van de Participatiewet.

Het samenwerkingsverband bestaat uit de gemeenten Almelo, Hellendooorn, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.. De motie van de SP in de Tweede Kamer komt volgende wek dindsag in stemming.

Deel dit nieuws!