De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • P1O met Hof en Rand van Twente in actie voor leefbaar platteland

P1O met Hof en Rand van Twente in actie voor leefbaar platteland

MARKELO - Een gunstig economisch vestigingsklimaat is van groot belang voor een leefbaar en vitaal platteland. Dat stelt het samenwerkingsverband P10 van inmiddels twintig grote plattelandsgemeenten, waaronder Hof van Twente en Twenterand. P10 benadrukt dat clustering van bedrijvigheid niet ten koste mag gaan van het vestigingsklimaat in de minder verstedelijkte gebieden met hun eigen problemen en potenties.

Een levensvatbare en moderne landbouwsector moet volgens P10 het platteland werkbaar en concurrerend houden en daar zou de overheid gericht beleid op moeten  voeren, wat ook in overeenstemming zou zijn met het kabinetsbeleid en de nationale omgevingsvisie. Er dient volgens P10 letterlijk en figuurlijk werk van te worden gemaakt door de spookbeelden van krimp, vergrijzing en ontgroening, fysieke en digitale bereikbaarheid voortvarend te bestrijden.

‘We zien dat de tijd rijp is om samen vorm te geven aan de 'Agenda Platteland' waarin een stevige financiële betrokkenheid van de rijksoverheid nodig is om de benoemde opgaven en doelen voor het platteland te bereiken’, stelt P10-voorzitter Van Selm, die om den brode burgemeester is van de gemeente Opsterland.

Deel dit nieuws!