De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Witte steunt pogingen LHBT'ers positie te geven in Overijssel

De Witte steunt pogingen LHBT'ers positie te geven in Overijssel

TUBBERGEN – De provincie Overijssel wil steun geven een poging LHBT’érs een volwaardige plek te geven in de samenleving, ook ten plattelande. Dat heeft gedeputeerde De Witte van Overijssel toegezegd op vragen in die richting tijdens een discussie in commissieverband. Hij wil er sportclubs, zorgorganisaties en ook scholen faciliteren om er actief mee bezig te gaan.

De bedoeling is de voorlichting te intensiveren, in samenwerking met de belangenvereniging COC, onder meer bij verenigingen, bedrijven, organisaties en instellingen. De Witte vindt dat de provincie Overijsel dat kan faciliteren als het plan goed wordt bevonden. De bedoeling is hiervoor vrijwilligers in te zetten die het belang van een pluriforme en verdraagzame samenleving onderkennen en actief uit te dragen.

Sommige partijen in Provinciale Staten vinden dat het wel met krachtiger mag met iets meer gevoel voor urgentie, waaronder D66, de fractie die het onderwerp agendeerde, waarbij er op gewezen wordt die iedereen mag zijn wie hij/zij is, zonder zich onveilig te voelen of asociaal te worden bejegend, in kroeg of school of op de werkvloer.

Andere fracties riepen op tot terughoudendheid, waaronder de SGP, die bij monde van nestor Van Dijk onder meer waarschuwde voor het opdringen door de overheid van een mening aan leerlingen van scholen die de Bijbel hoog in de banieren dragen, zoals de Jacobus Fruijtierschool op gereformeerde grondslag en de evangelische school De Passie.  De Witte reageerde dat hij wil verleiden in plaats van verplichten.

De Witte zei in een reactie dat het niet bedoeling is wie dan ook een mening op te dringen, integendeel, ook niet van D66, waarvan fractievoorzitter en debataanjager Bakker op de trom van zelfontplooiing sloeg en dat iedereen ongeacht aard, geslacht of overtuiging voluit mens moet kunnen zijn, waarvoor in het verleden veel strijd is geleverd en ook nu nog actie is geen geboden teneinde geen mensen uit te sluiten. Hij noemde als voorbeeld de  mogelijkheid in elke bibliotheek een roze hoek in te richten.

 

 

 

Deel dit nieuws!