De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Ulenkotte lucratieve versterking van essen en kampen in Losser

De Ulenkotte lucratieve versterking van essen en kampen in Losser

LOSSER – De gemeenteraad van Losser heeft na tien jaar van onderzoek en beraadslaag groen licht gegeven voor het nieuwe landgoed De Ulenkotte, dat vijftien hectare omspant, deels op de Oldenzaalse stuwwal, op de rand van het essen- en kampenlandschap. Op initiatief van maatschap Spiele komt dit landgoed nabij het oude erf Ulenkotte aan de Oldenzaalsestraat te Losser.

Op de voormalige cultuurgronden komen twee woonbestemmingen ter grootte van duizend vierkante meter waar een landhuis met een maximale inhoud van tweeduizend kuub en een woning van 750 kuub. Verder wordt voorzien in 4,5 hectare cultuurgrond (landbouwgrond) die de bestemming bos- en/of natuurterrein krijgt.

Tevens komt er een openbaar toegankelijk wandelpad benevens vijf parkeerplaatsen voor bezoekers. Ook zal worden gezorgd voor een grondgebonden landbouw, een nieuwe beek, een bloemenzoom, vochtig hooiland en een groot aantal poelen, op de rand van het essen- en kampenlandschap. 

Met uitzondering van de VVD plaatsten alle fracties kanttekeningen. Het plan voldoet namelijk, aldus veel raadsleden, nog net aan de eisen die worden gesteld, want het is minimaal. zoals alles ijn het plan Gesproken werd over een slimme belastingconstructie met zoveel mogelijk maislandschap en kantjeboord genoeg om een oud landgoed te bewaren en nieuwe natuur toe te voegen Een maisdoolhof maakt nog geen landgoed, aldus de PvdA. En de fractie van Burgerforum zou wensen dat in plaats van mais bijvoorbeeld meer bloemen te zien zullen  zijn,

 

 

 

 

 

 

D

Deel dit nieuws!