De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bult treurnis in Wierden over gebrekkig bestuur NEW-wethouders

Bult treurnis in Wierden over gebrekkig bestuur NEW-wethouders

WIERDEN – Na een langslepende vergadering  van de gemeenteraad van Wierden diende de verenigde oppositie vanavond een motie van treurnis in. Dat is geen rode kaart, wel een gele, maar toch zagen de coalitiepartijen NEW en CDA geen aanleiding de motie te steunen. Niettemin werd het verstaan als een signaal.

Er was met name veel kritiek op de beide NEW-wethouders Braamhaar en Kortenhoeven. Hoewel de fractie van het CDA ook allerminst gelukkig is met beleid en diepgang der beide schepenen hechtte fractiebaas Getkate strategisch meer waarde aan een zo goed mogelijke sfeer in de coalitie vanwege de lieve vrede op aarde.

De oppositionele fracties van ChristenUnie, VVD en PPW kapittelden het college en betichtten het ganse college, inzonderheid Braamhaar en Kortenhoeven, wegens gebrek aan lef, visie en reflectie. Vorige week al liet het CDA weten in elk geval steun te onthouden aan de rigide genoemde bezuinigingen op de sport- en de cultuursector, waar Braamhaar inhoudelijk verantwoordelijk voor is en Kortenhoeven financieel. Met die aanslag op en kaalslag in het maatschappelijk middenveld wenste het CDA zich niet encanailleren, waarna NEW, om een blamage af te wenden, ook inbond om geen verloren strijd te strijden..

In het debat van vandaag, ter voorbereiding op de begrotingsdebatten van eind dit jaar, ging het vooral over de wijze waarop het college omgaat met armoedeval, jeugdzorg, kindpakketten, mantelzorgcomplimenten en wat er zoal nog meer te berde werd gebracht op het erf van hulp, ondersteuning en duwtjes in de rug.

 

Deel dit nieuws!