De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wint sportprijs beste 'Kom in beweging op de Regenboog'

Enschede wint sportprijs beste 'Kom in beweging op de Regenboog'

ENSCHEDE – De gemeente Enschede is vandaag uitgeroepen tot de  gemeente met het beste initiatief op sport- en beweeggebied. Dit is vandaag tijdens het congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Emmen bekendgemaakt. Daar werd Gorinchem tot sportgemeente van het Jaar 2019 gekroond. De verkiezing van Enschede stoelt op het project ‘Kom in beweging op de Regenboog’.

De genomineerde inzendingen voor ‘Het beste initiatief 2018/2019’ werden op www.sportgemeentevanhetjaar.nl geplaatst en vervolgens beoordeeld door 75 collega-gemeenten, de zogenaamde publieksjury. De jury voor de Verkiezing Sportgemeente 2019 bestond uit vertegenwoordigers van VNG, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport en Vereniging Sport en Gemeenten. 

De verkiezing van Enschede was er één met vlag en wimpel, maar het aanwijzen van de beste sportgemeente lag moeilijker. Er was sprake van een close-finish met de andere genomineerde gemeenten Almere, Simpelveld en Venlo. De winst ging naar Gorinchem vanwege de samenwerking met partners en de complete aanpak van een stad van gemiddelde grootte (37.000 inwoners). De lijnen zijn kort en partners weten elkaar makkelijk te vinden. Toch heeft Gorinchem als kleine stad ook de nodige uitdagingen, mede door de grote diversiteit en de beperkte ruimte in de stad. Het sport- en beweegbeleid van de gemeente kenmerkt zich door een strak opgezette programmatische aanpak. Duidelijk geformuleerd en realistisch beleid dat ook nog eens mooi verpakt wordt en daardoor voor een extra stukje zichtbaarheid in de stad zorgt. Gorinchem ademt sport en vitaliteit, voor iedereen.

Deel dit nieuws!