De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bestuurlijke metamorfose Regio Twente; nieuwe directeur treedt aan

Bestuurlijke metamorfose Regio Twente; nieuwe directeur treedt aan

ENSCHEDE – Al na drie jaar houdt de secretaris/algemeen directeur Tamminga het voor gezien bij de Regio Twente. Ze valt buiten de nieuwe structuur van de Regio Twente die zichzelf aan het heruitvinden is. Morgenavond komt het regiobestuur bijeen om te spreken over een kleinere en vooral efficiëntere organisatie. Dat gebeurt op basis van aanbevelingen van de gemeentesecretarissen die het rapport ‘Versterking door focus en eenvoud’ schreven als richtsnoer.

Het streven is behalve efficiënt ook effectief te zijn, doelmatig en rechtmatig, en dan ook nog transparant. Deze cultuuromslag, met op termijn minder staffunctionarissen in de regiobunker aan de Nijverheidsstraat te Enschede. De bedoeling is dat het regiobestuur minder taken op het zere been neemt, maar zich op een aantal beleidsvelden concentreert.

Tamminga gaat de nieuwe structuur dus niet meemaken; ze is drie jaar secretaris en algemeen directeur van Regio Twente geweest en licht nu haar hielen. Ze volgde in 2016 bij de Regio Twente toenmalig ambtelijk voorvrouw Vos op, die naar het ROC van Twente vertrok. Na twee vrouwen aan de top van de Regio treedt nu een man aan, interimmer Aalbers.

Het op de schop nemen van werkwijze en organisatie gaat wel geld kosten: dit jaar al 125.000 euro en volgend jaar naar schatting vijf ton, waarvoor de veertien Twentse gemeenten worden aangeslagen. En over de jaren daarna is er volgens het dagelijks bestuur onder aanvoering van burgemeester Van Veldhuizen van Enschede nog geen duidelijk beeld der meerkosten.

 

Deel dit nieuws!