De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Blokhuis onaangenaam verrast door keuze jury raadhuis Weerselo

Blokhuis onaangenaam verrast door keuze jury raadhuis Weerselo

WEERSELO – Tot zijn onaangename verrassing, zo zei wethouder Blokhuis van Dinkelland vanavond in een vergadering van de gemeenteraad, is hij niet geïnformeerd over het besluit van de jury om het voormalige gemeentehuis van Weerselo aan de Oldenzaalse horlogemakers Grönefeld te verkopen. Hij benadrukte dat het college zich morgen gaat bezinnen op een oordeel over de procedure en dat uiteindelijk de gemeenteraad beslist wie het voormalige schip van staat mag kopen.

De jury, waarvan deskundigen in een aantal disciplines deel uitmaken, acht het plan van Grönefeldt het beste, maar eerder werd duidelijk dat in dorp/dorpsraad de mening leeft dat een lokaal initiatief als het even kan moet worden gehonoreerd. Eerder schoot het college al een ander plan van een aspirant-koper uit Oldenzaal af, te weten de projectontwikkelaar East Estate die aan het Burgemeester Scholtensplein een versmarkt en horeca wilde, plus appartementen. Ook dit plan kreeg toen de voorkeur van de 'deskundigenjury', maar werd vervolgens door het college terzijde geschoven.

Blokhuis zei vanavond op vragen van het raadslid Schouten van GroenLinks benieuwd te zijn naar de motivatie van de jury, de betrokkenheid van makelaarskantoor Snelder-Zijlstra en de manier waarop het ‘proces’ zijn beslag heeft gekregen. Ook zegde hij de raad toe dat het college na bestudering van het rapport een besluit zal nemen om daarmee vervolgens actief naar buiten te treden.

Deel dit nieuws!