De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen financieel kluts kwijt en curatele van Overijssel dreigt

Haaksbergen financieel kluts kwijt en curatele van Overijssel dreigt

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaaksbergen dreigt dermate zwaar in de rode cijfers te geraken dat provinciale curatele dreigt. Zelfs bij een forse verhoging van de onroerendzaakbelasting van 25 procent kan de provincie Overijssel de gemeente Haaksbergen aan de leiband leggen. Het is aan de gemeenteraad om in te grijpen of provinciaal toezicht op de uitgaven te accepteren.

Volgens het college van buegemeester en wethouders strelt bij monde van schepen Koopman van FinanciĆ«n dat aan de lastenverzwaring niet te ontkomen. Hij zegt het niet, maar waarschuwde eerder wel voor dit scenario toen de gemeenteraad besloot dat  de door het college eerder ontrade nieuwbouw voor de scholengemenschap Het Assink de begrotingen voor de komende jaren aanmerkelijk verzwaart. Er is hiervoor een investering van twintig miljoen nodig.

Daar komt bij dat Haaksbergen zo ongeveer door z'n reserves is en dat, wanneer de provincie de gemeente onder curatele stelt, die op peil moeten worden gebracht door een stevige versterking van de vleespotten en van het financiĆ«le weerstandsvermogen. De gemeente Haaksbergen, die graag een zelfstandige regiegemeente wil zijn, ging een paar jaar geleden al gebukt onder een straf financieel regiem, waarbij voor het uitgeven van elke stuiver in Zwolle belet moet vragen.

Deel dit nieuws!