De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • HeArtGallery wil niet bij Ofyo; mogelijk wel dependance Concordia

HeArtGallery wil niet bij Ofyo; mogelijk wel dependance Concordia

HENGELO/ENSCHEDE – De  collectie beeldende kunst van Akkuh/HeArtGallery in Hengelo komt mogelijk in beheer bij Concordia te Enschede. De mogelijkheid bestaat dat Concordia daartoe een galerieruimte in Hengelo inricht, al was het maar omdat het vanuit het verleden (en) voor de toekomst van historisch en cultureel belang is dat die collectie aan deze stad verbonden blijft.

Volgens voorzitter Noltes van de Stichting HeArtGallery is er hem veel aan gelegen de collectie professioneel kunst voor Hengelo behouden blijft. Dat zag HeArtGalllery als een wezenlijke taak naast het houden van tentoonstellingen en performances van professionele kunstenaars. Het college van burgemeester en wethouders van Hengelo gaat de subsidie aan HeArtGallery beëindigen, met steun van een meerderheid van de gemeenteraad.

In een debat van Hengelo’s Peil bleek dat de gemeenteraad, althans de coalitiepartijen Pro Hengelo (de partij van cultuurwethouder Van Wakeren), SP, D66 en VVD, de ontmanteling van HeArtGallery steunt. De professionele beeldende kunst kan volgens college en raad uitsteken terecht in de nieuwe behuizing van amateurkunstcentrum Ofyo ‘op’ Hazemeyer.

Deel dit nieuws!