De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeente en Domijn spannen zich in voor woonwijken in Enschede

Gemeente en Domijn spannen zich in voor woonwijken in Enschede

ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de woningcorporatie Domijn gaan gezamenlijk bezig met een project om de leefbaarheid in woonwijken te verbeteren. De doelstelling is om bouwkundige maatregelen te combineren met zeggenschap over de leefomgeving. De gemeente en de corporatie spreken over ‘Onderhoud openbare ruimte 2.0’. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat, wanneer bewoners zelf zeggenschap hebben over de wijze waarop hun openbare ruime ingericht wordt, dit enorm bijdraagt op de trots op hun omgeving’, licht woordvoerder Schoemaker van Domijn toe.

De gemeente en de corporatie krijgen voor dit project onder meer ontwikkelgeld uit het grensoverschrijdende fonds van de euregionale Interreg-organisatie. De bedoeling is zoveel mogelijk belanghebbenden bij projecten op straat-, buurt-, wijk- en stadsniveau te betrekken, van straatniveau naar wijkniveau. Er lopen of komen projecten in de wijken Twekkelerveld, Deppenbroek en Mekkelholt.

‘Hopelijk mogen we meer initiatieven van inwoners tegemoet zien die bijdragen aan de leefbaarheid in de woonwijken, nu en in de toekomst. Zo kunnen wij, met ondersteuning, de wijken teruggeven aan de bewoners’, zegt wijkregisseur Euverman van de gemeente Enschede.

Deel dit nieuws!