De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCCLXXVII

Het was een vrije ochtend en ik dwaalde over de grond van de mooie vrouw. Ik bedoel: De Mooie Vrouw. Dat waren tijden, mevrouw, wat ik u brom, mijnheer. Ik befietse de dreven bezijden de beek en groette de stervende bloemen en planten. Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum.  De zonnige ochtend ademde een onvermoed verlangen. Het was niet warm meer, maar ook nog niet koud.

Waar ooit de uitspanning De Mooie Vrouw stond staan nu huizen. De parochie van Maria die een heel Twents dorp omspant, tot aan de hoek van Harbrink, eert de Moeder Gods, heeft er zijn bestaan aan te danken. Je had er ook nog De Spar, een horecagelegenheid waarachter MVV'29 voetbalt - glorieuze dagen van de weekendtopper herleven in mijn hoofd. MVV'29 tegen Stevo of tegen TVC'28.

Een bijzonder dorp, maar ik mis De Mooie Vrouw. En ook het zalencomplex Tibbe is ter ziele  waar ik ooit voor een zaal ondernemers Mart Smeets moest inteviewen, lekker makkelijk, want die vertelde ook zonder vragen van alles. En de voormalige bistro van Gerard Kampkuiper waar van alles werd besproken behoort ook het tot wat ooit was; gelukkig begon Kampkuiper verderop opnieuw.

 

 

Deel dit nieuws!