De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oppositie vindt dat Hellendoorn van burgerparticipatie farce maakt

Oppositie vindt dat Hellendoorn van burgerparticipatie farce maakt

NIJVERDAL – Naar het oordeel van de oppositie betrekt het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Hellendoorn de uitkomsten van een enquête en een speeddate nauwelijks of niet bij de krachttoer om acht miljoen te bezuinigen. Vooral de fracties van Lokaal Hellendoorn en VVD vinden dat het college hiermee de burgers die de moeite namen hun ideeën en inzichten kenbaar te maken negeert en maakt daarmede van de gepredikte burgerparticipatie een farce.

De coalitiepartijen CDA, ChristenUnie, D66 en GroenLinks steunen voorshands het bezuinigingspakket, ofschoon de tweekoppige fractie van GroenLinks op een aantal punten toch kritisch is, vooral waar het gaat om het sociaal beleid, waarin begrepen minimabeleid, hulpfonds  en kindpakket, die trouwens ook raakvlakken hebben. In de besluitvormende raadsvergadering zal de fractie volgens woordvoerder Ter Harmsel daar nog op terugkomen. Uit het betoog van CDA-leidsvrouw Mak boel vanavond op te maken dat daar met de christendemocraten over deze vormen van reparatie te praten valt.

De grootste raadsfractie, Lokaal Hellendoorn, wil dat de gemeente zelf het voortouw neemt en bezuinigingen in ‘eigen huis’ moet zoeken. Volgens fractieleider Ten Have kan Hellendoorn rustig met een wethouder minder, van vier naar drie. Ook op de omvang van de ambtelijke organisatie kan haars bedunkens nog wel worden bespaard door vertrekkers niet te vervangen en minder externe krachten in te huren. Een derde suggestie van Lokaal Hellendoorn is om de stofkam door Bibliotheek en Theater te halen. Met deze drie bezuinigingen denkt Ten Have dat er minder draconisch hoeft te worden bezuinigd op sociale regelingen.

 

Deel dit nieuws!