De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 in Enschede wil acuut ingrijpen bij dieselopslag van Nouryon

D66 in Enschede wil acuut ingrijpen bij dieselopslag van Nouryon

ENSCHEDE/HENGELO - De  raadsfractie van D66 in Enschede wil dat het gemeentebestuur actie onderneemt om de veiligheid te garanderen van mens en milieu in gebieden waar Nouryon in Hengelo, voorheen Akzo, diesel opslaat. Het raadslid Van Dijk stelt vragen en laat weten ‘enorm geschrokken’ te zijn van een brief van Staatstoezicht op de Mijnen. Er zou sprake van zijn dat Nouryon onvoldoende doet om de veiligheid in de dreven tussen Enschede en Hengelo te garanderen. Hij schrijft dat het stilleggen van deze mijnbouw ‘een logische reactie’ zou zijn.

Van Dijk vraagt het college van burgemeester en wethouders en de rijksoverheid toe te zien op naleving van de protocollen ter zake veiligheid en ook met andere gemeenten in de regio hierover in conclaaf te gaan.

Er zou een zogenoemde strategische voorraad van 250 miljoen liter diesel in de grond onder het industrieterrein de Marssteden in Enschede zijn opgeslagen, wat volgens het raadslid Van Dijk strijdig is met wet- en regelgeving. De cavernes dienen als een soort voorraadkamers.

Deel dit nieuws!