De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CCCLXXIV

Wie zijn eigenlijk 'onze inwoners' waarover we 'onze politici' zo vaak horen spreken? Je kunt tegenwoordig geen clubavond van lokale politici bijwonen of je hoort de ene na de andere vertegenwoordiger des volks kleppen dat hij of zij iets voorstelt of steunt vanwege ‘onze inwoners’.

Ondertussen worden monumenten gesloopt, voorzieningen ingeperkt of direct afgebroken, belastingen verhoogd en ambtelijke organisaties doorontwikkeld (wat politieke tovertierelatijntaal is voor uitgedijd, want waar zouden we zijn zonder doorontwikkelde ambtelijke organisaties) en zo meer.

Een politicus houdt van ambtelijke voddebalenkarren vol verordeningen en beleidskaders – en ‘onze inwoners’ moeten blij zijn, want de lokale politici doen het voor hen. De term ‘onze inwoners’ suggereert dat ‘onze politici’ er voor de burgers zijn. Er zijn er vast en zeker die het zelf geloven.

Ik geloof dat ‘onze politici’ net als andere mensen zijn, niet slechter, zeker niet beter, wel iets belangrijker, want zij zijn onze politici. Gelukkig weet ik uit betrouwbare bron dat de enige inwoners die ze hebben een paar miljard bacteriën zijn – het zijn godlof net als wij ‘gewone mensen’.

Deel dit nieuws!