De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Groen licht bouw winkel plus appartementen in 'ABN-pand' te Rijssen

Groen licht bouw winkel plus appartementen in 'ABN-pand' te Rijssen

RIJSSEN – Er komen zeven woningen boven een winkelruimte in het gebouw waarin eertijds ABN Amro te Rijssen voorheen zetelde. De gemeenteraad van Rijssen-Holten kan, zo bleek deze week, goed leven met het plan van echtpaar Ballast, dat deze ontwikkeling in gang wil trekken. De echtelieden kochten het pand en lieten het architectenbureau Reitsema & Partners een ontwerp maken dat voorziet in meer ruimte voor hun modezaak, die nu elders in het stadscentrum is gevestigd.

Behalve eens zoveel ruimte (vierhonderd vierkant meter) voor de winkel Jolie Woman komen er boven  de zaak zes appartementen plus daarboven een ruim bemeten loft als penthouse met en nokhoogte van bijna dertien meter, waarvoor een kleine wijziging van het bestemmingsplan nodig is, waatoe de gemeenterbereid bereid is, al waarschuwde het D66-raadslid Lubberhuizen voor precedentwerking.

Er is bij de planvormingrekening gehouden met de centrumontwikkeling zoals voorzien in de stedenbouwkundige visie van de gemeente. Er komt bijvoorbeeld in overleg met de lokale overheid voor de toekomstige bewoners een parkeergelegenheid aan de Krans. Het raadslid Blaazer van de ChristenUnie riep wethouder Cornelissen op toe te zien op een soepele aansluitting met ontwikkelingen, waaronder die bij  het 'oude pand' van de supermarkt Albert Heijn.

 

 

Deel dit nieuws!