De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA en SP willen duidelijkheid over toekomst speeltuinen Enschede

CDA en SP willen duidelijkheid over toekomst speeltuinen Enschede

ENSCHEDE – De raadsfracties van het CDA en de SP willen weten wie de eigenaren zijn van de speeltuingebouwen in Enschede en welke financiële last ermee gemoeid is. Ook willen fractievoorzitter Futselaar van de SP en raadslid Van Lagen van het CDA bij wie de verantwoordelijkheid ligt voor de veiligheid. Verder vragen ze het college van burgemeester en wethouders inzicht te geven in de financiële, juridische en maatschappelijke consequenties van een eventueel faillissement van de Stichting Enschedese Speeltuinen (SES).

Het bestuur van de SES gooide onlangs toen de gemeenteraad in meerderheid besloot dat het anders moet. De coalitie van BBE, D66, VVD, PvdA en CU steunde het college dat weigerde veertigduizend euro te verstrekken om het speeltuinwerk op niveau te houden. Er is een nieuw stedelijk bestuur dat nu de SES vervangt dat het beheer en de activiteiten clustert.  De ‘insteek’ zou niet zijn dat speeltuinen verdwijnen, maar wel kunnen ‘gaandeweg het traject’ bijvoorbeeld Boswinkel, Tuindorp en Poolbuske wel samen worden gevoegd, in één ‘cluster’ onder één bestuur.

De ‘insteek’ zou niet zijn niet dat er speeltuinen verdwijnen, maar wel liggen volgens het nieuwe koepelbestuur fusies in het verschiet, waarbij moet worden gedacht aan samenvoegingen van beheer en toezicht, ook omdat sommige speeltuin weinig ‘overlevingskansen’ zouden hebben. Hierbij kunnen professionals, bijvoorbeeld van de stedelijke welzijnsorganisatie Alifa, worden ingehuurd. CDA en SP willen ook weten welke rol er straks in de nieuwe constructie op stadsdeelniveau nog is voor vrijwilligers (ouders) en mensen met een participatiebaan.

 

Deel dit nieuws!