De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Internationale status en personele wijzigingen Enschede Marathon

Internationale status en personele wijzigingen Enschede Marathon

ENSCHEDE – Met ingang van volgend jaar beschikt de Enschede Marathon over het bronzen label van de Internationale Atletiek Federatie. Dat label is een internationaal kwaliteitskenmerk en daardoor kunnen atleten punten behalen om mee te doen aan wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Ook maakt de gewezen evenementmanager Melief bij de volgende editie van haar debuut als marathondirecteur. Verder schuift vicevoorzitter Eringa door naar de voorzittersstoel ter opvolging van de om gezondheidsredenen vertrekkende preses Hulsbergen.

Het bronzen label van de Internationale Atletiek Federatie betekent volgens Melief dat aan nieuwe voorwaarden dient te worden voldaan. Zo gelden hoge eisen met betrekking tot het deelnemersveld, met zowel nationale als internationale topatleten aan de start en dient het parcours officieel gemeten te zijn. Ook worden er vooraf aan de wedstrijd verplichte dopingcontroles uitgevoerd.

Sinds 1947 vindt de Enschede Marathon plaats en daarmede is het de oudste marathon van West-Europa. Het parcours staat samen met die van Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven in de top van de marathons in Nederland. De omlijstende festiviteiten werden in de loop der jaren telkens omvangrijker en het stadsfeest krijgt een steeds zwaarder accent. Sedert enige jaren ligt de sportieve trigger vooral op de vrouwen, waarmee Enschede zich onderscheidt van andere marathons. De organisatie zet het prijzengeld bijna volledig in voor een sterk vrouwelijk deelnemersveld. 

Deel dit nieuws!