De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Alle vertrouwen in Vroomshoop op een Aquapark met familieglijbaan

Alle vertrouwen in Vroomshoop op een Aquapark met familieglijbaan

VROOMSHOOP – Het openluchtzwembad De Zandstuve in Vroomshoop ondergaat een metamorfose tot een recreatief aquabad met tal van faciliteiten voor het hele gezin. Een van de attracties moet een familieglijbaan worden, waarvoor de gemeente Twenterand vijftigduizend euro neertelde onder de voorwaarde dat de Stichting Aquapark De Zandstuve ook een halve ton op tafel legt. Dat lijkt te lukken, want volgens voorzitter Lutke Veldhuis heeft de stichting op 7.500 euro na de buit binnen en hij vertrouwt erop dat het via crowdfunding voor mekaar komt. De opening van het aquabad  is voorzien voor volgend jaar mei, zo laat de stichting weten.

De historie van De Zandstuve gaat terug tot 1963 toen het als gemeentelijk zwembad in de bosrijke omgeving tussen Vroomshoop en Den Ham werd aangelegd. Enige jaren terug was het complex in beeld als plek voor een overdekt zwembad, dat wilde onder meer de lokale partij GBT, maar de meerderheid van de gemeenteraad, de coalitie van CDA, ChristenUnie en SGP, wees Vriezenveen aan, vooral door pressiepolitiek van de ChristenUnie, die nu met GBT regeert.

En groep enthousiastelingen in Vroomshoop sleepte uiteindelijk toch een flinke investering in De Zandstuve uit het politieke vuur, als een  aquapark mét een fanilieglijbaan.

Deel dit nieuws!