De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vragen over toekomst, onderhoud en huur Het Slagman Enschede

Vragen over toekomst, onderhoud en huur Het Slagman Enschede

ENSCHEDE – Het zwembad Het Slagman in Enschede-Noord blijft wellicht tot 2028 open, omdat anders de gemeente tijdens de bouw van een nieuw badencomplex in Enschede-Zuid (bij Het Diekman) te weinig accommodatie heeft voor recreatiezwemmers en zwemverenigingen. Dit zou recent zijn gebleken tijdens een door zwemclubs van Enschede georganiseerde bijeenkomst voor politieke partijen, waar de (grootste) coalitiepartij BBE en de oppositiepartijen CDA, SP en EnschedeAnders present waren.

De drie oppositiepartijen stellen naar aanleiding van de bijeenkomst vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Ze willen weten wat de ‘stand van zaken’ is in het zwembaddossier en welke investeringen nodig zijn om Het Slagman nog minstens acht jaar open te houden. Er zou namelijk sprake zijn van achterstallig onderhoud.  Daarnaast informeren CDA, SP en EnschedeAnders of de verenigingen tijdig zijn geïnformeerd over het voornemen het zwembad veel langer open te houden dan gepland.

Ook stellen de drie oppositionele fracties of het waar is wat ze gehoord hebben, namelijk dat Sportaal (het zelfstandige sportbedrijf van de gemeente) niet bereid zou zijn te investeren in Het Slagman als dit zwembad nog jaren open zal blijven en wel een huur hanteert die, in vergelijking met elders in Twente,  hoog zouden zijn.

Deel dit nieuws!