De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De Bree bereid te breken met veto windmolens in Noordoost Twente

De Bree bereid te breken met veto windmolens in Noordoost Twente

DINKELLAND - De provincie Overijssel staat sinds het aantreden van gedeputeerde De Bree van de PvdA open voor de plaatsing van windmolens in het nationaal landschap Noordoost-Twente. Dat heeft Van Bree laten weten aan wethouders van de vier betrokken gemeenten. Dat zijn Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Er dient volgens de gedeputeerde wel rekening te worden gehouden met de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteiten in het gebied en bovendien moet sprake zijn van draagvlak en participatie in de gemeenten.

Onder de vorige gedeputeerde Traag van Energie en Duurzaamheid (en van D66) was er niet te praten over het plaatsen van windmolens in het nationaal landschap. Bij de formatie van een centrumrechts college van gedeputeerde viel D66 uit de boot en was de PvdA bereid met CDA, SGP en VVD een coalitie te vormen.

De Bree onlangs in een persbericht naar aanleiding van zijn bezoek aan de vier wethouders: ‘In het coalitieakkoord hebben we afgesproken dat we willen kijken of we kunnen meewerken aan windenergie in Noordoost-Twente. We willen de uitsluitingsgebieden, waar het nationaal landschap Noordoost-Twente onderdeel van uitmaakt, opnieuw tegen het licht houden.’ Hij zegt ook dat de provincie ‘meer dan voorheen kansrijke initiatieven die van onderop komen wil ondersteunen en helpen verder te komen, ook als het gaat om windenergie’. Hij laat weten een gezamenlijk plan der vier gemeenten voor duurzame energieopwekking, waarin ook begrepen windmolens, met belangstelling tegemoet te zien.

De neiging tot een groenrode ommezwaai van de PvdA in Overijssel (en daarmee het provinciebestuur) gaat zeker tot debat leiden, Forum voor Democatie heeft namelijk al aangekondigd vragen te stellen.

Deel dit nieuws!