De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nijverdalse ondernemer Van Keulen in Nijverdal nu Ridder Joop

Nijverdalse ondernemer Van Keulen in Nijverdal nu Ridder Joop

NIJVERDAL – De kleurrijke ondernemer Joop van Keulen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en kreeg vandaag tijdens de festiviteiten ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Van Keulen Interieurbouw de versierselen opgespeld, waarvoor burgemeester Raven zich naar het bedrijvencomplex aan de Van den Bergsweg op ’t Lochter in Nijverdal spoedde.

De volgens de gemeente ‘bijzonder gedreven’ algemeen directeur van Van Keulen Interieurbouw heeft het timmerbedrijfje, dat zijn vader in 1944 begon, uitgebouwd tot een florerende internationale onderneming met ruim 450 werknemers en een oppervlakte van bij elkaar zo'n zeven hectare. Daarmee is het bedrijf de in grootte tweede werkgever in de gemeente Hellendoorn. Van Keulen Interieurbouw richt supermarkten in, maar ook kledingzaken en bibliotheken. De overgang van bediening naar zelfbediening werd mede mogelijk gemaakt doordat Van Keulen zelfbedieningsmeubels ontwikkelde die nationaal en internationaal zijn geplaatst. Het heeft er wel soms om gespannen, zoals toen de supermarktgigant Jumbo (Van Eerd) overwoog om voor een andere leverancier te kiezen. Eerder al verdween C1000 na vele jaren als klant, om later zelf te verdwijnen, in Jumbo. 

 Als vrijwilliger is de kersverse Ridder actief als kok in Krönnenzommer. In het verleden is hij een aantal jaren voorzitter geweest van voetbalvereniging DES. In gezelschap is hij een ongeëvenaard moppentapper, als het moet uren achtereen. Van Keulen heeft volgens de gemeente de koninklijke onderscheiding vooral ontvangen vanwege zijn innovatief ondernemerschap, zijn manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen en zijn sociale betrokkenheid. De vrhoudng van Van Keulen met de gemeente Hellendoorn was niet altijd geweldig. Hij vond het stroperig en knoeierig. Ooit kondigde Van Keulen aan een politieke partij op te richten om de bezem door het stoffige gemeentehuis te halen dat in  zijn woorden boven alles een 'kneuzenkermis' was.

Deel dit nieuws!