De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Tubbergen geeft deze maand fiat voor 51 woningen op Es

Raad van Tubbergen geeft deze maand fiat voor 51 woningen op Es

TUBBERGEN – Op de oude es aan de Almeloseweg in Tubbergen zullen, als de gemeenteraad instemt, 51 woningen verrijzen. Zowel jongeren als ouderen willen volgens de gemeente in het dorp blijven wonen en het woningbouwplan De Esch zou in die behoefte voorzien. Er zijn ook bezwaren en die worden maandag in commissieverband besproken. Het moet al gek lopen wil de bouw daar op afketsen. Naar verwachting stemt de raad 26 september unaniem in.

Recent was er nog een plan van de Aldi boor een supermarkt op de es waar voorheen het tuincentrum De Esch was gevestigd, maar de grutter kreeg ten gemeentehuize geen voet aan de trapper, waarna de Aldi besloot tot een uitbreiding en modernisering van de bestaande supermarkt in het centrum.

Het stedenbouwkundig ontwerp voor de woonwijk is een initiatief van de projectontwikkelaar Riekert en Croonen, het ontwerp is gemaakt door Building Design uit Borne en voor de verrijzenis komt bouwbedrijf Steggink uit Reutum in de benen. De bedoeling is dat de wijk aansluiting krijgt zowel het dorp Tubbergen als de natuur richting het historische Hondenven.

Deel dit nieuws!