De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan bouw zorgwoningen op plek scholen in Schelfhorst te Almelo

Plan bouw zorgwoningen op plek scholen in Schelfhorst te Almelo

ALMELO -  Er is bij de gemeente Almelo een plan aangedragen voor de bouw van zorgwoningen/ of een zorgcentrum op de plek aan Welgelegen in de wijk Schelfhorst. Dit beaamde wethouder Van Rees in reactie op vragen die het PVA-raadslid De Olde in een vergadering van de gemeenteraad stelde. Een voormalig schoolgebouw (Telchenborch) staat al leeg, een tweede school zal binnen afzienbare termijn aan het onderwijs worden onttrokken en er staat een vervallen sportzaal waarin ook niets meer gebeurt. Het gebrek aan duidelijkheid zou de buurt frustreren.

Een aantal ontwikkelaars heeft volgens Van Rees belangstelling voor het gebied, waronder 'meerdere zorgpartijen', maar hij wil voor er besluiten worden genomen eerst een gebiedsvisie. Dat kan nog even duren, want alle stedenbouwkundige inzet is nu gericht op de binnenstad, inzonderheid de aanleg daar van een havenkom. Er zijn volgens de wethouder wel verkennende gesprekken geweest over de toekomsr van de gebouwen en percelen in de Schelfhorst.

Naar de mening van De Olde zou de prioriteit voor de binnenstad niet ten koste moeten gaan van de aandacht voor de wijken, zoals nu naar zijn beleving de Schelfhorst.

 

Deel dit nieuws!