De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal stelt renovatie/modernisering De Essen wegens kosten uit

Oldenzaal stelt renovatie/modernisering De Essen wegens kosten uit

OLDENZAAL – De renovatie en modernisering van het scholencomplex De Essen is voorshands van de baan. Daartoe heeft het college van burgemeester en wethouders besloten na onderzoek van de zogenoemde businesscase door een externe deskundige. In het bijna veertig jaar oude gebouw van scholencomplex  zijn de basisscholen De Esch (rooms-katholiek) en De Linde (openbaar) ondergebracht; er wordt al jaren over renovatie gedacht.

De schoolbesturen, waarvan de gemeente  er één is, zijn al jaren in gesprek over het ‘bij de tijd’ brengen, maar hikken aan tegen de kosten die de begroting bijna anderhalf miljoen overstijgen. ‘Zowel aan de investeringskant als aan de kant van de toekomstige exploitatie was het risico te groot om door te gaan’, laat het college weten. ‘In goed overleg is besloten te kijken naar andere oplossingen.’

Vorig jaar nog stelde minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een stimuleringsbijdrage van 350.000 euro beschikbaar ontvangt vanuit het innovatieprogramma ‘Aardgasvrije en Frisse Basisscholen’. Het is aan de wethouders Christenhusz (onderwijs) en Zinkweg (duurzaamheid) om links- of rechtsom  voldoende geld op de wal te slepen om de renovatie/modernisering doorgang te laten vinden.

Deel dit nieuws!